Lastminute Alanya: een fantastische bestemming

Alanya is een fantastische bestemming als je op zoek bent naar zon, zee en strand. Vooral in het hoogseizoen, als de temperatuur tussen de 25°C en 36°C ligt. Een lastminute naar Alanya kun je echter het hele jaar door boeken, want er is altijd wel iets te doen in deze bruisende badplaats aan de Turkse Rivièra.

Vanwege de mooie zandstranden en het schone zeewater trekt Alanya veel zonaanbidders aan. Verder worden er allerlei watersporten aangeboden, zoals windsurfen, parasailing en banaanvaren.

Alanya heeft daarnaast een gezellig centrum met cafés, restaurants en barretjes. Op de bazaar en in de vele winkels kun je uitstekend shoppen voor kleding, sieraden en souvenirs.

Lastminute Alanya: diverse activiteiten

Met een lastminute naar Alanya kun je een strandvakantie prima combineren met spannende excursies en interessante bezienswaardigheden. De stad heeft een aantal unieke attracties te bieden, waaronder:

  • rivierraften vanuit het centrum van Alanya
  • boottocht naar de Piratengrot en Liefdesgrot
  • jeepsafari
  • vele jaarlijkse festivals, zoals het jazzfestival (september/oktober)
  • dagtripjes naar historische dorpjes in de omgeving

Bezienswaardigheden

Een lastminute naar Alanya brengt je ook naar een hele andere cultuur. Veel over de Turkse cultuur en geschiedenis van de regio is te vinden in het Alanya Museum. In de collectie zijn onder andere munten, beelden, wapens en kleding opgenomen. Of breng een bezoekje aan het Alanya Kasteel, de Rode Toren en de Damlatas Grot.